albaricoque

Froita de forma arredondada, con carne de sabor agradable, pel de cor tirando a amarela ou a vermella, suave ao tacto coma o veludo, e con carabuña oval e lisa

Etimoloxía

Palabra que nace do equivalente árabe al-barquq que era a denominación común a diversos froitos.

Exemplos *

“Chegou a medio esganarse cunha pedra de albaricoque.” (Xurxo Borrazás: Costa Norte/ZFK, 2008)

“Acórdome da única vez que vin chorar a miña nai: eu estaba comendo un pastel de albaricoque.” (Roberto G. Méndez: Galicia Hoxe, 03-04-2009)

* As citas da Palabra do Día respectan as escollas ortográficas e morfolóxicas da edición referida.

Axúdasnos a mellorar? Pechar

A túa opinión impórtanos. Queremos saber como usas o Portal das Palabras, que che gusta máis e se botas algo en falta.

Enredarache moi pouco tempo!.

Cubre a enquisa aquí